یک پزشک گفت: علائم سرماخوردگی در افراد عطسه، گرفتگی و آبریزش بینی، سوزش گلو، سرفه، ترشحات پشت حلق، پرآب شدن چشمها و در موارد نادر تب است، اما علائم ابتلا به ویروس کرونا در مرحله اول تب و سرفه بوده و همچنین فرد دچار مشکلات تنفسی میشود و قادر به انجام فعالیتهای روزانه نیست، بروز خستگی، سردرد، از دست دادن حس بویایی و چشایی از یگر علائم ابتلا به بیماری کرونا است.
فرزاد مردانی در گفتوگو با ایسنا در خصوص تفاوت علائم سرماخوردگی و آلرژیهای شایع در فصل پاییز با بیماری کرونا، اظهار کرد: در مرحله اول باید به منشا بیماریها توجه داشت، بیماری کرونا یک بیماری تنفسی بوده که از سالهای گذشته در مدلهای مختلف وجود داشته است، در گذشته نیز این ویروس منجر به شیوع بیماری سارس شد.
این پزشک اورژانس افزود: عوامل ویروسی زمانی فعال شده و گسترش پیدا میکند که مقاوت بدنی فرد کم شود و یا شرایط انتقال ویروس مهیا باشد، در فصل پاییز به دلیل تغییرات دمای هوا، رطوبت، محیط و … شرایطی ایجاد میکند که بدن افراد مستعد نقص سیستم ایمنی شود، بههمین دلیل افراد بهراحتی در معرض ابتلا به انواع بیماریها قرار میگیرند.
وی ادامه داد: ویروس کرونا منجر به ایجاد یک بیماری تنفسی در افراد میشود که دارای علائم مشخص مانند تب، سرفه خشک و خستگی است، در بیماری سرماخوردگی نیز این علائم وجود دارد، اما در بیماری سرماخوردگی بهندرت فرد دچار تب میشود و اگر هم تب در فرد ظاهر شود، پس از گذشت چند روز از ایجاد بیماری در او است.
مردانی عنوان کرد: براساس پروتکلهای جهانی علائم سرماخوردگی در افراد عطسه، گرفتگی و آبریزش بینی، سوزش گلو، سرفه، ترشحات پشت حلق، پرآب شدن چشمها و در موارد نادر تب است، اما علائم ابتلا به ویروس کرونا در مرحله اول تب و سرفه بوده، همچنین فرد دچار مشکلات تنفسی میشود و قادر به انجام فعالیتهای روزانه نیست و یا در اثر انجام این فعالیتها دچار تنگی نفس میشود، بروز خستگی، سردرد، از دست دادن حس بویایی و چشایی از دیگر علائم ابتلا به بیماری کرونا است، اگر ویروس کرونا بر دستگاه گوارش فرد اثر بگذارد فرد دچار علائم گوارشی مانند اسهال، استفراغ و حالت تهوع میشود.
این پزشک اورژانس بیمارستان کاشانی شهرکرد اضافه کرد: بنابراین تب، خستگی، ضعف بدنی و تنگی نفس علائم شاخصی هستند که میتوان براساس آنها تشخیص سرماخوردگی و کرونا را انجام داد، همچنین اگر فردی دو دوز واکسن را دریافت کند و به بیماری کرونا مبتلا شود، شدت بیماری در این فرد کاهش پیدا میکند، اما در این فرد نیز باتوجه به علائم میتوان دریافت به کرونا و یا به سرماخوردگی مبتلا شده است، زیرا حتی با تزریق واکسن و ابتلا به بیماری کرونا علائم خفیف شده در فرد بروز پیدا میکنند.
وی یادآور شد: بنابراین واکسیناسیون کمک میکند افراد از خطر ابتلا به نوع حاد بیماری کرونا مصون بمانند، اما در صورت ابتلا نیز علائم فرد با سرماخوردگی متفاوت بوده و دارای نوع خفیف علائم بیماری کرونا میشوند.
مردانی تصریح کرد: البته علائم بیماری سرماخوردگی و کرونا شباهت زیادی به یکدیگر دارند، بنابراین توصیه میشود افراد از قضاوت شخصی پرهیز کرده و برای تشخیص صحیح بیماری خود به پزشک مراجعه کنند، زیرا تشخیص تفاوتهای موجود در این علائم باید توسط فردی انجام شود که تجربه و توانایی لازم را داشته باشد.
این پزشک اورژانس بیمارستان کاشانی شهرکرد در خصوص آلرژیهای پاییزی، توضیح داد: آلرژی در صورتی رخ میدهد که بدن نسبت به شرایطی خاص واکنش نشان دهد، این واکنش علائم متفاوتی مانند آبریزش بینی، خارش، سرفه و تنگی نفس دارد، اما نکته مهم این موضوع است که در آلرژی تب، خستگی و بدن درد بروز پیدا نمیکند.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه امروزه استفاده از درمانهای سنتی در هنگام ابتلا افراد به بیماری کرونا مرسوم شده است، برای مثال استفاده از برخی موادمخدر مانند تریاک خطاهایی بوده که امروزه مشاهده میشود، اما توصیه میشود افراد از روشهای غیرمعمول مانند استعمال موادمخدر و برخی از ترکیبات دارویی دستساز به صورت جدی پرهیز کنند، زیرا در برخی موارد استفاده از این قبیل روشهای درمانی غلط برای نجات جان بیمار مشکلساز میشود.
بدون دیدگاه