تست متاکولین


امروزه تست متاکولین یکی از رایج ترین آزمایش های تشخیصی برای تشخیص بیماری آسم بخصوص آسم مخفی یا پنهان در بیماران آلرژیک می باشد! به طور کلی بیماری آسم در حال حاضر یکی از مهمترین چالش های بهداشتی در اغلب کشورها در جهان می باشد.
سالانه در کشورهای پیشرفته و همچنین کشورهای در حال توسعه هزینه های هنگفتی صرف کنترل و درمان مناسب این بیماری می شود. علاوه بر این اثرات ناشی از کارافتادگی و عوارض بیماری آسم صدمات روحی و روانی قابل توجه ای برای فرد بیمار بدنبال دارد!
با توجه به آنکه تشخیص بیماری آسم در مراحل اولیه می تواند تاثیر بسزایی در روند کنترل و درمان بیماری آسم، بویژه در کودکان داشته باشد لذا نوشتار حاضر به منظورآگاهی بیماران از تست متاکولین به زبان ساده در نظر گرفته شده است.
تعریف تست متاکولین به زبان ساده!
تست متاکولین که با عنوان تست تحریک برونش (ریه)، تست چالش متاکولین (MCT) و تست استنشاقی متاکولین نیز شناخته می شود به طور معمول برای ارزیابی واکنش پذیری و پاسخگویی (عملکرد) ریه ها به محرک های محیط اطراف انجام می شود.
اغلب این آزمایش هنگامی که معاینات فیزیکی و تست تنفسی اسپیرومتری (برای آشنایی با تست تنفسی اسپیرومتری به نوشتار آشنایی با تست ارزیابی عملکرد ریه ها یا اسپیرومتری مراجعه شود!) برای تشخیص آسم متقاعد کننده نباشند (آسم مخفی یا پنهان)، مورد استفاده قرار می گیرد.
موارد معمول مورد استفاده تست متاکولین
تست متاکولین می تواند در بررسی علائم مرتبط با آسم مانند سرفه های مزمن، تنگی نفس، بررسی انقباض برونش ناشی از ورزش (تشخیص بیماری آسم ورزشکاران)؛ بررسی آسم شغلی؛ شناسایی و ارزیابی پاسخ و اثربخشی داروهایی نظیر داروهای ضد التهابی و افتراق آسم از بیماری انسداد مزمن مجاری هوایی (COPD) استفاده شود.
شرایط انجام تست متاکولین
۱- محل انجام تست متاکولین باید تهویه مناسبی داشته باشد و کارکنان مبتلا به آسم فعال نباید در محل انجام تست حضور داشته و همچنین نباید تست را انجام دهند.
۲- پزشک قبل از انجام تست متاکولین سابقه پزشکی فرد را بررسی خواهد کرد. برای بدست آوردن نتایج صحیح و پیشگیری از خطرات احتمالی، پزشک خود را از داشتن شرایط خاص مطلع نمایید
۳- مواد غذایی حاوی کافئین نظیر قهوه، چای، نوشیدنی کولا، نوشیدنی های انرژی زا و شکلات در روز تست متاکولین استفاده نگردد. کافئین در این محصولات می تواند به عنوان یک متسع کننده یا شل کننده ضعیف ریه ها عمل کند و منجر به نتایج نادرست تست شود.
۴- حداقل ۶ ساعت پیش از تست متاکولین نباید ورزش یا فعالیت بدنی سنگین داشت!
۵- حداقل ۶ ساعت قبل از تست باید از مصرف هرگونه دخانیات خودداری نمود!
۶- در صورتی که دچار سرما خوردگی یا عفونت دستگاه تنفسی فوقانی ۴ هفته قبل از تست متاکولین بوده اید، به پزشک خود اطلاع دهید. این امر می تواند نتایج تست را تحت تاثیر قرار دهد.
منبع: http://allergycomnet.ir

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *